Днес ще се образуват гръмотевични бури над Варна, Шумен, Добрич, Балчик,

...
Днес ще се образуват гръмотевични бури над Варна, Шумен, Добрич, Балчик,
Коментари Харесай

Времето: Гръмотевични бури връхлитат части от страната

Днес ще се образуват гръмотевични стихии над  Варна, Шумен, Добрич, Балчик, Русе, Силистра, Разград, Търговище и Бургаска област.  Повишава се вероятността и от едра градушка, оповестиха от .



Дневните стойности в понеделник ще останат без смяна, като на множеството места ще са сред 24-26°С. Температурите ще са най-високи над Горнотракийската равнина и Дунавската низина  – до 27-29°С. Ще духа до сдържан вятър от Северозапад.

Екипът на MeteoBalkans издаде карта с предизвестия за рисково време, които са годни за понеделник- 19 юни. (Забележка: Картата демонстрира регионите, в които вероятността за рискови феномени е най-голяма.)

Жълт код:

Издаваме код за слаби гръмотевични стихии и проливни превалявания, като предстоящото сумарно количество дъжд ще е сред 15-20л/кв. м. Валежите над тези региони ще са най-вече в следобедните часове и ще са на по-малко места.

Оранжев код:

Издаваме този код за проливни превалявания или “обложени ” превалявания. Валежите на изолирани места над посочените региони ще са обилни по количества. Отново ще има условия за наводнения.

Очакваните превалявания могат да доближат до 25-40 л/кв. м.

Над тези региони ще са съпроводени и от засилена гръмотевична активност, мощен вятър и дребна градушка (известни и като шквалови явления).
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР